Dette drømmer reiseekspertene om

Kanskje blir du litt overrasket når vi sier at reiseekspertene i Berg-Hansen vil gi Norgesferie i gave til jul. Norge er «hottere» enn noen gang. Her får svaret på hvorfor, og hva reiseekspertene vil gi i gave til sine kjære.

Vi gjorde en uhøytidelig spørreundersøkelse blant reiserådgiverne i Berg-Hansen, og spørsmålet lød: Dersom du skal gi bort en reise i julegave, hvilket reisemål ville du «lagt under treet» og hvorfor?

Norge på topp
Til tross for at reiserådgiverne daglig håndterer reiser over hele verden, og sitter på en unik kompetanse og oversikt over eksotiske reisemål og dertil opplevelser, kommer altså Norge på toppen av ønskelisten. Oslo har faktisk blitt en storbydestinasjon på lik linje med London, København og Paris for nordmenn.

oslo_panorama_654x227

Men hvorfor kommer Norge så høyt opp?
Noe kan vi takke digitaliseringstrenden for. Med økt digitalisering, vokser det også frem et behov, hvor vi kan bare være oss og gå tilbake til «basic». Plutselig er det «hot» å gjøre oppvasken selv, gå på utedo og bo i telt. Her har Norge mye å by på med fjell, sjø og mariusgensere.

Den andre grunnen er at flere turister kommer til Norge på grunn av storslått natur og opplevelser. Dette gjør at vi nordmenn også selv får øynene opp for hva vi har rett foran oss. Vi blir nysgjerrig og leser oftere i avisene om hva utlendinger opplever i Norge.

Den siste årsaken, slik vi kan se det, er at flere og flere har mulighet til å reise mer enn tidligere. I løpet av året reiser vi gjerne på en storbyferie og en lengre ferie. I tillegg vil vi gjøre mer – og gjerne noe med aktiviteter. Da kommer Norge opp som et alternativ med et stort utvalg av aktivitetsferier hele året.

nordkapp_istock_000023601292medium

lofoten_istock_1000

Her er noe av det vi har solgt det siste året som er «hot»:

 • Reise til Nord-Norge for å oppleve nordlyset. Folk reiser fra hele verden for å se naturens egne magier, og vi er så heldige å ha dette fenomenet «utenfor dørstokken» .
 • Hval-bonanza i Tromsø. Midtvinters er det liv i fjordene helt nord. Knølhval og spekkhoggere plasker og koser seg, og du får muligheten til å oppleve disse dyrene på nært hold. Les bloggen
 • Aktivitetsferie i Ålesund. Rib, dykking, ski, sjø og natur – alt i en fantastisk kombinasjon. Les bloggen
 • Hurtigruten. Norges vakreste sjøreise, og burde stå på alle nordmenns «bucket list».
 • Svalbard. Fantastisk og eksotisk på samme tid. Les bloggen

hval

Eksotiske favoritter
Her er noe av det våre reiseeksperter ville lagt under juletreet dersom man velger å legge ferien utenfor Norge.

 • Sri Lanka. En  «up and coming» destinasjon i 2016, og trenden vil fortsette også i 2017. Les bloggen
 • Beijing. Et reisemål som passer både som langweekend, og for de som planlegger enn litt lengre eksotisk ferie. Les bloggen
 • Japan. Om du har lyst på en annerledes ferie. Fantastiske mennesker, mat og et herlig, men merkelig nok organisert kaos! Les bloggen
 • Champagne-distriktet i Frankrike. God mat, sprudlende drikke og muligheter for både vandringer, sykkelturer og shopping.
 • Gourmet-weekend i London. Besøk populære restauranter som Hakkasan og en av Gordon Ramseys stjernerestauranter. Og for ikke å glemme, en tradisjonell «Afternoon Tea» på Browns Hotel eller tradisjonelle Langham. Les bloggen
 • Réunion Island. For de som søker det ultimate eksotiske reisemålet. Ligger cirka 800 kilometer øst for Madagaskar og 200 kilometer vest for Mauritius. Øya er full av kontraster. En fantastisk perle som kombinerer adrenalinkick til solbrenthet.
 • Safari og Zanzibar. En julegave til hele familien og et minne for livet. Les Safari-bloggen og Zanzibar-bloggen

love

zanzibar

 

Del
Share on Facebook6Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
Av Elisabeth Syversen 23. desember 2016 Kategori: Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *