Enklere mellomlanding på Oslo Lufthavn

Prøveordningen «Domestic Transfer» har reåpnet på Avinor Oslo lufthavn, og gir reisende som kommer fra utlandet og skal videre i Norge en enklere mellomlanding. Vi har intervjuet kommunikasjonsrådgiver i Avinor, Lasse A. Vangstein, som her forteller mer om fordelene rundt den nye ordningen.

– Dette er en ordning som mange har savnet her på Oslo lufthavn, hvor man tidligere var nødt til å hente ut bagasjen sin og sjekke inn på nytt når man skulle videre innlands etter reise fra utlandet, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein i Avinor.

Prøveordningen har fått navnet Domestic Transfer, og ble startet i september 2015 i tett samarbeid med toll- og samferdselsmyndighetene samt flyselskapene. I første omgang gjelder ordningen kun for reisende fra enkelte destinasjoner.

– Vi har gjort oss mange gode erfaringer allerede, og det er viktig at alt fungerer som det skal slik at myndighetene føler sikkerheten og tollgrensene er ivaretatt. Det er også viktig at ordningen fungerer for flyselskapene, sier Vangstein.

domestic-transfer_3

Nyåpning 1. desember
Domestic Transfer ble først åpnet i utlandspiren av «gamle» Oslo lufthavn, men 1. desember åpnet den på nytt i pir nord.

– Det har hele veien vært planen at ordningen skulle ligge i pir nord, men da prøveordningen ble satt i gang var ikke området klart til bruk, forklarer Vangstein.

domestictransfer_2

Flere tiltak er på trappene for at flere reisende skal få muligheten til å benytte seg av ordningen.

– Et av de viktige tiltakene vi jobber med er en ny og forbedret løsning for bagasjehåndteringen, slik at jobben for bagasjehandlerne blir mindre ressurskrevende, forklarer Vangstein.

– Vi satser på å ha dette på plass i januar slik at vi fra februar kan trappe opp antallet flygninger betydelig. Dette vil gi de aller fleste reisende med gjennomgående billett fra utland til innland anledning til å benytte seg av ordningen innen sommeren 2017.

Hvor lenge varer prøveperioden?
Prøveperioden er på tre år, og ved utgangen av 2018 skal alle erfaringer vurderes. Er prøveperioden en suksess ligger det meste til rette for at dette blir en fast ordning på Norges hovedflyplass.

– Målet vårt er helt klart, dette skal gjelde de fleste reisende med gjennomgående billett før prøveperioden er over. Det gir oss best mulighet til å sikre gode referanser opp mot myndigheter og flyselskap slik at Domestic Transfer er en naturlig del av reisen til Norge via Oslo lufthavn.

– Det er også et helt klart mål for oss at dette blir en fast ordning som vil gjøre sitt til at reisende velger å fly via Oslo lufthavn i stedet for flyplasser ute i Europa på sine reiser. Det jobber vi mot og det tror vi at vi skal få til, avslutter Vangstein.

Mer informasjon om Domestic Transfer finner du her

 

Del
Share on Facebook72Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *