Med vennegjengen på tur? Dette bør du tenke på

Turen med vennegjengen blir en hodepine lenge før gjengen er samlet på Gardermoen: Det er mange billetter og spesielle interesser å holde styr på. Så hva gjør man for å lykkes?

Prosjektleder i Berg-Hansen, Kjersti Kvikstad Strand, har bestilt tusenvis av gruppereiser. Her ordner hun alt fra venneturer til reiser med flere hundre for firmaet på tur.

Kjersti_blogg

Bli enige om budsjettet først
Kjersti har ett grunnleggende råd for dem som vil ut og reise sammen:

– Bli enige om budsjettet først. Og se om dere har muligheter for flere datoer. Da er sannsynligheten for å finne rimelige billetter og hoteller større. Det kan ofte lønne seg å unngå reiser torsdag/fredag til søndag. Prøv heller lørdag til mandag eller midt i uken om dere har fri, sier hun.

Ikke la transporten bli en plage
Med store og små grupper på tur er faren overhengende for mye venting og frustrasjon – kanskje allerede på vei ut fra flyplassen.

Det er som regel en smal sak å bestille transport på forhånd og sørge for at gruppen blir hentet på flyplassen og kjørt rett til hotellet eller planlagte opplevelser.

– Det er ikke særlig dyrt å bestille transport på forhånd, sier Kjersti.

Slik gjør du transportetappen litt morsommere

Restaurant bør bookes på forhånd
Enda verre enn taxiventing er grupper som må vandre gatelangs på jakt etter restauranter som både ser gode ut og har plass til større grupper.

Velger dere restaurant før avreise kan dere dessuten se over menyen og forhåndsbestille serveringen – så måltidene går av seg selv på turen. Noen godtar i tillegg forhåndsbetaling, så dere slipper kjedelige oppgjørsrunder etter desserten.

Gruppebilletter gjør kabalen enklere
Om dere har bestemt reisemål og dato, blir billettbestillingen gjerne gjort etter «førstemann-til-mølla»-prinsippet. Den som er tidligst ute får den rimeligste billetten, mens sistemann må grave dypt i lommene for å komme med.

Group of young tourists taking photos of themselfes in front of Blue Mosque in Sultanahmet district in Istanbul, Turkey.

Er dere flere enn ti på tur, kan gruppebilletter hos flyselskapene være et godt alternativ. Da betaler alle en gjennomsnittspris. Den er gjerne litt høyere enn de rimeligste billettene, men byr på flere fordeler:

•Det er mulig å redusere antall reisende i gruppen kostnadsfritt før avreise.

•Navn kan endres frem til billettene utstedes – du trenger ikke vite akkurat hvordan alle staver navnene sine med  én gang du bestiller, men kan fylle ut etterhvert.

•Dere kan søke om rimelige tilslutningsbilletter om noen i gruppen skal fly inn fra andre deler av landet eller velge andre returreiser så lenge minst 10 personer drar i flokk.

•Så lenge det er flere enn ti på fellesreisen, kan andre reise hjem på andre datoer.

Noen flyselskaper tar i mot forespørsler om gruppebilletter direkte, mens andre krever at man går gjennom reisebyrå.

Bestille eget fly?
Berg-Hansen har lang erfaring med å organisere gruppeturer både for bedrifter og privatpersoner. Gjennom samarbeidspartnere på alle populære destinasjoner kan byrået skreddersy reiser, måltider og opplevelser og sikre at alle blir godt tatt vare på underveis om noe skulle skje.

– Senest i høst hadde vi en gruppe på vei til et hotell i Berlin hvor det hadde vært en brann. Vi fikk booket dem om før de kom uten at de trengte å tenke over det, sier Kjersti.

Gjennom sitt nettverk av internasjonale partnere kan Kjersti og hennes kolleger dessuten arrangere opplevelser det ellers er vrient å få til selv. Det kan være billetter til sportsarrangementer, bord ved de mest populære restaurantene eller nattklubbene i byer som London eller New York.

– Det er en jungel av både seriøse og useriøse formidlere av slike type billetter og tjenester. Da er det betryggende å vite at vi har skikkelige samarbeidspartnere og at du får det du betaler for, sier Kjersti.

Og kanskje enda heftigere: Er dere en større gjeng som skal reise, er det heller ingen stor sak å bestille et helt eget fly til turen. Er dere mellom 50-250 mennesker, kan prisene for slike egne fly komme ned i 3000-5000 kroner tur/retur.

Les bloggen; På tur i eget fly

Group of businesspeople walking to corporate jet

Del
Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *