Når poengene teller

Visste du at det er mulig å samle bonuspoeng på reiser når du handler dagligvarer? Eller at det ikke lønner seg å ha fordelskort på flere flyselskaper innenfor samme allianse? Vår ekspert på fordelsprogrammer, Jan Olsen, gir sine beste tips for hvordan du kan oppnå flest mulig bonuspoeng på kortest mulig tid.

Mange av våre reisende er opptatt av bonusopptjening og vi får daglig flere spørsmål om dette. Det er kanskje ikke så rart ettersom man i dag ikke finner et flyselskap, hotell eller leiebilselskap som ikke har et bonusprogram. Fremover vil vi derfor belyse og gi innsikt i de ulike bonusprogrammene. Vi starter her med SAS Eurobonusprogram.

 

sas_eb_cards

Dersom du har et SAS Eurobonuskort har du automatisk samme status hos de andre flyselskapene som er en del av Star Alliance.  Star Alliance har 28 flyselskaper i sin «familie». I tillegg til SAS finner du blant annet disse:

United Airlines
Lufthansa
Thai Airways
Turkish Airlines
Austrian
Brussel Airlines
Air Canada

Flyr du mest SAS anbefaler jeg at du velger Eurobonus.

Du opptjener grunnpoeng når du velger å fly med SAS eller en av deres partnere i Star Alliance. Det er disse poengene som avgjør hvilken status du får i programmet (Basic, Silver, Gold eller Diamond).

Enkelt forklart: jo flere grunnpoeng – jo høyere status.

Lojalitet lønner seg
Du kan også oppnå høyere status ved å være lojal kunde hos ett selskap. Det lønner seg derfor å velge fordelsprogrammet hos det selskapet du flyr mest med. Antall flyvninger teller også for å klatre oppover status-nivåene.  Unngå derfor å ha fordelskort hos flere selskaper innenfor samme allianse. Konsentrer deg om ett selskap og ett fordelskort. Du vil uansett tjene poeng så lenge du reiser med selskaper innenfor samme allianse.

Ekstrapoeng
I tillegg til grunnpoeng kan du opptjene ekstrapoeng.

Her er 3 tips som gjør at du raskt tjener ekstrapoeng:

  1. Knytte kredittkort til ditt Eurobonus medlemskap. Da får du poeng på alt du handler når du bruker dette kredittkortet.
  2. Trumf har et samarbeid med SAS Eurobonus som innebærer at du kan gjøre om dine trumfpoeng til Eurobonuspoeng – og vips tjener du poeng på dine dagligvareinnkjøp.
  3. Du kan også tjene ekstrapoeng for hotellopphold, leiebil, flytogreiser, strøm-avtaler, avisabonnement eller forsikringsavtaler. Sjekk alltid hvem som samarbeider med SAS Eurobonus før du inngår avtaler.


Fun Fact
: For de med ekstra tykk lommebok har SAS også inngått en avtale med Lexus. Kjøp en bil og få inntil 300.000 bonuspoeng!

Gullkort gir mange fordeler

ebg-no
Når du har kommet deg opp til gullnivå, har du enda flere fordeler å se fram til:

  • Fast Track uansett billettype
  • Lounge-adgang for deg og en gjest uansett billettype
  • Du opptjener flere grunnpoeng per reise
  • Du kan ha med ekstra bagasje uten kostnad
  • Oppgradering fra business til 1.klasse på Heathrow Express

saslounge

 

Mange velger også å bruke sine opptjente poeng på å oppgradere billetten til en høyere klasse, med alle de fordeler det følger med på kjøpet.

sas-business_700

 

Som du skjønner, det er en god grunn til at mange velger å være medlem av denne type fordelsprogram. Og jeg snakker av erfaring; jo høyere nivå du kommer opp på, jo mer ivrig blir du på å se etter muligheter for å tjene flere poeng!

Pandion – myte og fakta
Et kort man ikke hører så mye om er Pandion. Dette er det absolutt høyeste nivået du kan komme på i fordelsprogrammet til SAS. Men til forskjell for de øvrige nivåene er ikke dette et kort du kan tjene opp poeng for å få. Dette er et kort SAS deler ut til sine mest trofaste kunder og som reiser «ekstremt» mye med SAS. Pandion-kortene deles ut en gang i året, til 1500 kunder som alle er håndplukket av SAS-ledelsen.

Myten sier at en SAS-ansatt som møter en reisende som viser frem et Pandion-kort har en stående ordre: Denne personen skal trakteres som en konge eller dronning. Disse kundene skal helst slippe å høre ordet «nei».

Andre allianser
Reiser du med selskaper innenfor andre allianser gjelder samme regel – velg fordelsprogram hos det selskapet du reiser mest med . Du er alltid sikret grunnpoeng hos de øvrige selskapene i alliansen.

Skyteam – i denne alliansen finner du blant annet: KLM, Air France, Delta og Aeroflot.

 

skyteam

 

OneWorld – i denne alliansen finner du blant annet: British Airways, American Airlines, Finnair og Qatar Airways.

oneworldalliance

Ikke gå glipp av verdifulle poeng!
Husk at dersom du bestiller din reise hos Berg-Hansen, sjekk at du har registrert dine fordelskort i reiseprofilen. Da blir det automatisk registrert uavhengig av hvilket selskap du velger å reise med. Er du usikker på om kortet er registrert på en reise du allerede har bestilt? Da vil våre reiserådgivere sørge for at ditt kort er registrert korrekt i bestillingen, slik at du ikke går glipp av et eneste poeng!

Lykke til med poengsankingen!

Hilsen Jan Olsen
Bonuskort-ekspert

Red.anm: Dilemmaet
Når vi er inne på bonusprogram, kan vi ikke la være å adressere det store dilemmaet for jobbreisende og deres arbeidsgivere. Utfordringen er når de reisende velger løsninger som heller støtter opp om private fordeler enn hva som er lønnsomt for virksomheten. Velger du SAS til tross for det er 400 kroner dyrere enn andre konkurrenter, fordi du får bonuspoeng du bruker privat? Da må du tenke gjennom dette. Når man reiser i forbindelse med jobb skal det ikke være tvil om at virksomhetens reiseprogram skal være avgjørende for valget. Samtidig må virksomhetene være klar over dette dilemma og tørre å ta opp problemstillingen internt i bedriften. Dette er ikke noe som kommer til å gå over.

Del
Share on Facebook14Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
Av Elisabeth Syversen 14. november 2016 Kategori: Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *